Boblberg.dk

Mangler du en reservebedste, en biografven eller en at gå til yoga med om tirsdagen, så er dette tilbud lige noget for dig!

Boblberg.dk er en borgerdrevet digitalt platform der gør det nemmere for dig at finde nye sociale fællesskaber og nogen at være aktive med

Sociale fællesskaber styrker den mentale sundhed

I Gladsaxe Kommune er der stor fokus på borgernes mentale sundhed, og her er Boblberg.dk det nyeste tiltag til mental sundhedsfremme blandt borgerne. Mens social isolation er en af faktorerne, der kan påvirke den mentale sundhed negativt, kan deltagelse i sociale fællesskaber styrke den mentale trivsel.

Forskning viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de indgår i sociale fællesskaber, og dette skaber Boblberg.dk netop grundlag for ved at lade de lokale borgere boble sammen online. Det er borgerne selv, der opretter bobler, og så kan andre slutte sig til.

Sammen arbejder Gladsaxe Kommune og Boblberg for, at endnu flere borgere kan styrke deres mentale, sociale og fysiske sundhed gennem fælles oplevelser og interesser, og samtidig bekæmpe uønsket ensomhed.

En del af fællesskabet på Boblberg.dk

Boblberg.dk er en digital platform, og al aktivitet på platformen er brugerdrevet af de mere end 125.000 borgere, som er en del af fællesskabet på Boblberg.dk. Her skriver borgere sammen i selvoprettede opslag (“bobler”), hvor de deler fælles interesser, oplevelser og sociale aktiviteter – men også̊ svære emner, som f.eks. ensomhed og psykisk sårbarhed. Borgerne finder støtte og skaber nye sociale relationer, som de kan tage med ud i den virkelige verden. Eksemplerne er mange og nogle har fundet træningsmakkere, andre at strikke med, nogle til madhygge eller ganske enkelt nogle med samme ønske om at starte nye venskaber.

Boblbergs bobler inspirerer og inviterer borgerne til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan boblerne give inspiration til de borgere, der har et ønske om at være frivillige.

Gladsaxe Kommune har oplevet stor efterspørgsel fra borgerne, og kan nu tilbyde dem Boblberg.dk, som en fleksibel mulighed, der gør det nemmere at være aktiv sammen med andre og skabe nye sociale fællesskaber.

Opret dig nu, og bliv en del af fællesskabet, eller læs mere på www.boblberg.dk.

Om Boblberg

  • Mere end 125.000 medlemmer er en del af Boblberg.
  • Boblberg er for alle! Det er gratis, tilgængeligt på alle enheder og der er medlemmer fra 15 til 94 år.
  • Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner, 2.500 borgere fra hele Danmark og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige.