Immanuel Ibsen. Det er ikke sikkert, at du kender hans navn, men du kender helt sikkert nogle af de kunstnere, der har anset ham som deres store forbillede og vigtige inspirationskilde; Per Kirkeby, Asger Jorn, Ejler Bille og Erik Hoppe.

Immanuel Ibsen (1887-1944) startede sit arbejdsliv som malersvend og kom i 1915 på Kunstakademiet. Han levede et hårdt liv som vognmaler om dagen og kunstner om aftenen. Og derfor blev det elektriske lys udslagsgivende for hans værker; han malede ikke solbeskinnet natur, men i stedet fokuserede han på forskellene i form og farve, som trådte frem i den kunstige belysning. Efter sin død i 1944 lod det til, at Ibsen og hans værker ville gå i kunsthistoriens glemmebog. Men Ibsens tekst, ”Ukendte selvfølgeligheder om Maleri”, som udtrykte hans kunstsyn, fik enorm betydning for de kunstnere, der kom efter ham og gav Ibsen tilnavnet ”malernes maler”.

I de seneste år er interessen for Ibsen kun blevet endnu større. September 2017 åbnede udstillingen ”Immanuel Ibsen – stille uro” på Nivaagaards Malerisamling; den største og første udstilling om Ibsen i 25 år og som har gjort endnu flere mennesker opmærksomme på Ibsens fantastiske værker. Den 1. november får Telefonfabrikken besøg af den anerkendte og medrivende oplægsholder, kunsthistoriker Ib Lorentzen. Lorentzen vil med sit foredrag tage os med på tur rundt i Immanuel Ibsens liv og billedverden.

Kom og bliv klogere på en af de kunstnere, der har betydet allermest for nogle af hovedskikkelserne i dansk kunsthistorie. Få en inspirerende og god aften sammen med en masse andre kunstinteresserede – det er endda helt gratis.

Du skal bare tilmelde dig til Ditte Westergaard på ditwes@gladsaxe.dk

 

For mere information eller billeder, skriv til kulturkonsulent Ditte Westergaard, ditwes@gladsaxe.dk Telefonfabrikken, Gladsaxe Kulturhus.