Torsdag d. 8. marts var der sæsonpremiere på Gladsaxe Jazzklubs Intimscene.

Intimscenen blev startet af klubben i jubilæumsåret 2017 og ideen var at skabe en supplerende musikplatform, som præsenterer nogle af jazzmusikkens mindre genrer samt nye musiker-konstellationer. Henover 2018 sæsonen vil der derfor blive afhold 9 arrangementer, hvor publikum bliver budt på nye og måske anderledes jazzoplevelser på Telefonfabrikken.

Program for Intimscenen ’18 (forår):

8/3 kl. 20.00: Trio Pont ManoucheIntimjazz

Musikken er hentet i den franske Gypsy-jazz-tradition og i særdeleshed fra Django Reinhardts kompositioner med swing-jazz fra 30erne og 40erne. Der tilsættes nu også lidt Latin, Bolero og Musette til aftenens repertoire. Og egne kompositioner har også fundet plads på spillelisten.

stockholmstompers23/3 kl. 20.00: Stockholm Stompers

Stockholm Stompers er et hot jazzband, der leverer en smittende energi på scenen. Udstråling, nærvær og ’stompy-swing’ er genkendelige træk ved bandets musik, der har dybe rødder i 20’ernes brølende jazz. Bandets fem musikere håndterer flere instrumenter, hvorfor bandlyden kommer til at virke som et større ensemble.

 

nielsbardelebenquintet4/4 kl. 20.00: Niclas Bardeleben Quintet

Niclas Bardeleben har de seneste 8 år slået sig fast som en af de mest markante unge musikere på den danske jazz scene. Nu lancerer Niclas sin nye kvintet, som tager udgangspunkt i et traditionelt New Orleans repertoire og sætter det ind i en dansk kontekst. Intentionen er at behandle New Orleans traditionen med den respekt, den fortjener, og uden at gøre krav på den, men derimod forblive rodfæstet i den københavnske jazz-tradition.

jenssoendergaardtrio23/4 kl. 20.00: Jens Søndergaard Trio

Jens Søndergaard Trio arbejder med et kammermusikalsk udtryk, med fokus på vellyd, gode melodier og spændende arrangementer. Men først og fremmest er det trioens grundtanke, at musikken skal kommunikere direkte følelsesmæssigt til alle uanset forudsætninger.

mamesbabegenush15/5 kl. 20.00: Mames Babegenush

Det prisbelønnede ensemble opstod i det pulserende musikmiljø i København i 2004. Sekstetten har specialiseret sig i klezmer, som består af autentisk jødisk dansemusik fra Østeuropa – ofte set til jødiske bryllupper i Hollywood-film. Kendetegnende for de seks musikere er, at de hver især er dygtige på deres individuelle instrumenter, samtidig med at de formår at spille ypperligt sammen.

 

Intimscenen er finansieret af Telefonfabrikkens Eventpulje.

Læs mere om arrangementerne på Gladsaxe Jazzklubs hjemmeside