Månedens iværksætter: Ruth Kobli

I denne måned gør vi en undtagelse. Vi sætter nemlig spot på en enkeltperson og ikke en forening. Ruth Kobli er en iværksætter med stort I. Hun er opfindsom, handlekraftig og energisk – og hun lader ikke idéerne ligge og samle støv.

 

En drøm gik i opfyldelse

På dette års Gladsaxe Loves Culture-festival præsenterede Ruth Kobli et anderledes og spændende indslag for publikum: Et storstilet mode- og danseshow ved navn African Fabric Show. Både mandlige og kvindelige modeller fremviste moderne tøj og tasker i traditionelle og farvestrålende afrikanske mønstre mens popmusikken spillede for fuld drøn. Showets deltagere var alle Ruths venner og nogle kom hele vejen fra Paris og Elfenbenskysten, for at deltage. En stolt Ruth Kobli fortæller: “Det gik bedre, end jeg turde håbe på, og jeg synes det var en stor succes. Det er første gang jeg selv stabler sådan et show på benene. Det var som en drøm, der gik i opfyldelse”.

 

_MG_4298

Billede fra African Fabrik Show. Foto: Blader Skånström-Bo

 

Det ligger til familien

Ruth har det ikke fra fremmede. Faktiske er det størstedelen af familien kreative og engagerer dig i forskelige kulturprojekter og -arrangementer. Hun har 5 søstre, som alle laver tøj, tasker og smykker og velgørenhedsarrangementer til fordel fra afrikanske unge. Hendes mor, Charlotte, er også kendt for sin skabertrang, som også har resulteret i en lang række velgørenheds-arrangementer i familiens hjemland: Elfenbenskysten.

 

Gode muligheder i Telefonfabrikken

I 2008 flyttede familien til Danmark, da Ruths far fik arbejde på ambassaden. Og dét har fået iværksætteriet endnu bedre rammer. ”Der er langt bedre muligheder i Danmark, når det kommer til at lave kulturevents. For eksempel at man kan låne et kulturhus som Telefonfabrikken gratis. Det ville ikke kunne lade sig gøre i Afrika. Der skal man betale for alting”, forklarer Ruth.

 

Næste stop: Battle Dance

I øjeblikket arbejder Ruth på at arrangere en dansekonkurrence, ved navn Battle Dance, for moderne dansere. Der sker søndag den 16. august kl. 14-18 i Telefonfabrikkens café. Hun har allerede fundet de tre dansegrupper, som skal dyste mod hinanden og nedsat en jury til at vurdere deres præstation. ”Jeg glæder mig meget. Mit ønske er at give danserne en mulighed for at vise deres talent og at skabe noget nyt i min bydel”, fortæller Ruth.

Arrangementet er gratis og åbent for alle.