Hver torsdag formiddag bliver Telefonfabrikkens køkken indtaget af ’Madklubben for enlige mænd’. I fællesskab tilbereder de en solid frokost med tilhørende dessert for klubbens 16 medlemmer. Varmen og madduften breder sig og giver appetitten noget at vokse af. Som navnet lyder er alle i klubben enkemænd. Men på trods af det tunge fællestræk er stemningen god og humøret højt. Månedens klub er Madklubben for enlige mænd.

Glem alt om slankemad, stenalderkost og øvrige madkulturelle trends. Det hører ikke hjemme her. I Madklubben for enlige mænd bliver der lavet klassisk dansk mad, for det er dét medlemmerne har lyst til. Hanne Ekeløf, som er den ene af to initiativtagere bag madklubben og desuden dennes eneste kvindelige medlem, fortæller: ”Jeg tror det mest dristige vi har haft på menuen har været spanske kødboller. De danske retter er mest dominerende. Det hænder at vi forsøger os med grønsags- eller fiskeretter, men det er som regel med sparsom succes.”

Finn Steinicke er Hannes ’medsammensvorne’ i madklubbens etableringen. Begge er de enige om at klubben har to formål, som for dem er lige væsentlige: Det sociale samvær og glæden ved at nyde et godt måltid mad: ”Der er ingen moralske pegefingre her. Vi har ingen interesse i at prædike sundhed, og det er for den sags skyld heller ikke så vigtigt, at medlemmerne absolut skal lære noget nyt. Det er ikke et madlavningskursus, men en klub hvor man kommer for at hygge sig og spise sammen”, fortæller Finn Steinicke.

Madlavningen går på tur hver uge, så der er et hold på fire mand i køkkenet pr. gang. Resten møder op ved 11-tiden, drikker kaffe og snakker mens de venter på frokosten. Hver gang sættes næste uges madhold ved lodtrækning og det næste holder aftaler så med Hanne hvad de har lyst til at serverer for resten af gruppen ugen efter.

Alle i klubben er pensionerede. Det yngste medlem er 68 år og den ældste er 86. Som i så mange andre interessefællesskaber, mødes folk på kryds og tværs af deres sociale og faglige baggrund. John er pensioneret elektriker, Thorbjørn arkitekt og Bruno frisør. Ifølge John, fungerer samarbejdet altid godt og alle hygger sig: ”Der er en god tone og en god arbejdsånd, når vi går i køkkenet sammen. Der er ikke mange knoppede ord. Vi tager selvfølgelig lidt gas på hinanden engang imellem, men der er aldrig nogle sure miner”.

Har du lyst til at blive medlem af Madklubben, så kontakt Hanne Ekeløf pr mail: hanneogfinn@mail.dk

NB: Klubben optager kun enkemænd