Går man ned af Telefonfabrikkens hovedgang på en ganske almindelig formiddag, vil man ofte kunne høre muntre jazzmelodier komme strømmende ud fra Bagsværd Amatør Scenes teatersal. Her låner foreningen Gladsaxe Amatørjazz Forening plads til at mødes og spille deres musik sammen
Gladsaxe Amatørjazz Forening, der også forkortes GAF, er en af de nyere foreninger i Telefonfabrikken med sine tre år på bagen. Vi tog en snak med foreningens initiativtager, Niels Ishøj, og foreningens formand, Erik Petersen, om foreningen og deres passion for musikken.

 

De første par år var GAF ikke organiseret som en forening, men bestod af en håndfuld musikere, der manglede et sted at være. Niels Ishøj fortæller: ”Jeg havde hørt, at der var en flok musikere i Farum, som havde startet en ’Jazzfritter’. Og det fik mig til at opsøge Ivan Klitte, som var leder i Telefonfabrikken på det tidspunkt, og spørge om ikke også vi skulle have sådan én i Søborg.”

Den var Ivan med på og der blev startet en ’fritter’ for jazzmusikere i Telefonfabrikken. Med tiden stødte flere og flere musikere til, der blev startet flere bands op, og på et tidspunkt opstod behovet for at organisere sig. ”Vi stiftede forening for at få lidt mere fast grund under fødderne og en mere fast tilknytning til kulturhuset – ligesom de øvrige foreninger har”, fortæller Niels.

 

I dag består GAF af seks orkestre: Glad Jazz, Easy Swing, De Samspilsramte, Jazz Deruda’, Gypsy Swingtetten og Geayole Jazz Band. De fleste af GAF’s medlemmer tilhører den gråhårede del af befolkningen. Flere af dem har spille musik fra barnsben eller i ungdommen, men har først fået tid til musikken igen efter arbejdslivet er sluttet. Foreningen har i dag seks bands, men de spiller også sammen på kryds og tværs og afløser hinanden, hvis der er nogen, der bliver forhindrede i at spille.

 

GAF optræder i mange forskellige sammenhænge, f.eks. spiller de koncerter på lokale plejehjem, til festlige begivenheder i kulturhusets øvrige foreninger og de er også fast inventar ved kulturhusets ferniseringer. Og det var da også på baggrund af deres store engagement, at foreningen modtog Telefonfabrikkens initiativpris ”Det Gyldne Håndtag” til den årlige netværksfest 19. januar i år. Kulturhusleder, Betina Kimergård Toft sagde bland andet: ” Afslutningsvist vil jeg fremhæve, at vi i kulturhuset er meget begejstrede for at have indtil flere husorkestre. Vi er så heldige, at et af orkestrene spiller til vores ferniseringer. I skaber stemning og godt humør og det er vi jer uendelig taknemmelige for. Tillykke med Det Gyldne Håndtag. Det er velfortjent. ”

 

 

Vil du i kontakt med GAF, kan du ringe til formand, Erik Petersen, på: 39 69 23 55