ERHARD MOD MONOPOLET

Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-byen midt i vældfærdstatens nye mønsterkommune. Det eneste tv i Danmark. Den eneste stemme vi hører, når vi tænder fjernsynet. DR er klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester Erhard Jacobsen ser rødt. Han ser et DR, som manipulerer! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark.

I 2019 genopliver vi dramaet mellem Erhard Jacobsen og DR’s Børn og Unge-chef, Mogens Vemmer, i en sidste konfrontation mellem de to stridshaner – hvem havde og hvem fik ret?

I Peter Langdals instruktion og Lasse Handbergs dramatisering udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og Danmarks første og største radio- og tv-station. Vi vækker monopolet og DR’s “røde lejesvende” til live og stiller skarpt på de aktive lyttere og seere som har revset alt fra Cirkeline til Tine Bryld.

Vi fremkalder de kritiske licensbetaleres fejde mod julekalender, TV-serier, Danmarkshistorien og prisen på medarbejderes hestetransport.

Det er kampen om danskernes holdninger og værdier. Måske vandt Erhard til sidst?

Engang så vi alle det samme. I dag er vi alle hver vores tv-station.

OBS! ERHARD MOD MONOPOLET spiller på Mungo Parks egnsteaterscene i Gladsaxe fra d. 22. marts-15. april og du kan finde billetter her

Fakta

Koncept
Lasse Bo Handberg

Medvirkende
Henrik Prip, Malin Rømer Brolin-Tani, Jonas Munck-Hansen & Anders Budde Christensen

Iscenesættelse
Peter Langdal

Dramatiker
Lasse Bo Handberg

Scenograf
Karin Betz

Lyddesign
Emil Bøll

Lysdesign
Mikkel Givskov Hansen

Alder
Anbefalet fra gymnasiet

Varighed
90 minutter