Søndag den 16. august dyster tre unge dansegrupper imod hinanden, når der er afholdes Battle Dance i Telefonfabrikken. Konkurrencen arrangeres af Ruth Kobli, en unge kvinde fra Elfenbenskysten, og KulturSkaberne i Telefonfabrikken. Battle Dance er ét ud af en hel række arrangementer, som KulturSkaberne har hjulpet frem i den seneste tid.

 

KulturSkaberne arbejder med lidt af hvert

Hen over foråret 2015 er interessen for KulturSkaberne i Telefonfabrikken steget. Kreative borgere har banket på døren, for at få gode råd til netop deres kulturarrangementer og har prøvet kræfter med iværksætteriet sammen med KulturSkaberne.

”Initiativerne har været meget forskellige. Og det er både unge og ældre borgere, som har haft lyst til at arrangere events”, fortæller Nanna Båstrup, projektleder hos KulturSkaberne. ”Vi har bl.a. hjulpet et Åben-Scene arrangement på benene og et loppemarked til fordel for unge arbejdsløse i Vestafrika. Senest har vi hjulpet til med et indsamlings-event for forældreløse børn i Sierra Leone, og vores næste projekt bliver Saras Battle Dance”.

 

Promovering og mund til mund

KulturSkaberne blev etableret som et fast sparringstilbud for kulturelle iværksættere i Gladsaxe Kommune i april 2014. Siden da har Nanna Båstrup introduceret KulturSkaberne for borgerne ved forskellige lejligheder: ”Jeg har selv lavet nogle mindre events som en måde at promovere KulturSkaberne på, og jeg har også besøgt biblioteker og skole, for at fortælle om tilbuddet. Jeg regner i øvrigt med, at med at kendskabet til sprede sig via mund til mund metoder igennem de folk vi har hjulpet allerede”.

Har du en idé til et kulturevent og kunne du tænke dig at få hjælp og støtte fra kulturSkaberne? Så skriv en mail til kulturskaberne@gladsaxe.dk eller se mere HER.