Fredag aften kan Gladsaxe Jazzklub præsentere én af landets dygtigste jazz-violinister. At Kristian Jørgensen er i topform viste han ved en nyligt afholdt koncert i forbindelse med jazzklubbens premiere-projekt ’Jazzen i Danmark’. Her viste violinisten sin klasse for tohundrede begejstrerede deltagere.  

 

Selv om violinen ikke er blandt de mest anvendte instrumenter inden for jazzmusik, har der dog gennem tiderne været musikere, der har formået at få strengene til at swinge. Og det har interessant nok i udpræget grad været tilfældet i Danmark.

Jazzviolinspillets danske kongerække rummer navne som Svend Asmussen, Poul Olsen, Søren Christensen og Finn Ziegler, og siden 1980erne har Kristian Jørgensen på fornemste vis opdateret den ædle kunst.

 

”Verdensklasse, det er et stort ord, og det plejer man sædvanligvis at være forsigtig med. Men hvis man føler det er berettiget, er der ingen grund til at holde det tilbage. Kristian Jørgensen udnytter violinens muligheder fremragende med sin egen fyldige tone og sin varsomt anvendte, men så meget desto mere udtryksfulde, vibrato”, skrev Politikens anmelder engang.

 

Kristian Jørgensen begyndte at spille violin, da han var 8 år – nu har han for kort tid siden rundet de 50. Han har i sin lange musikalske karriere modtaget mange hæderspriser og har i det hele taget været centralt placeret på den danske jazzscene. I jazzkredse omtales han som Svend Asmussens arvtager.

Med den annoncerede besætning vil fredag aften kunne byde på sam- og instrumentalistspil af den fornemste slags i kulturhuset.

Arrangementet finder sted i Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus, Telefonvej 8,
2860 Søborg

 

Fredag 17. november 2017 kl. 20-23

Dørene åbnes kl. 19.30 for koncertgæster.

For spisende deltagere åbnes dørene kl. 18.30

Besætning:   Kristian Jørgensen, violin; Francesco Cali, harmonika; Regin Fuhlendorf, guitar; Kasper Tagel, bas og Andreas Svendsen, trommer

Entré:  60 kr. for medlemmer / 100 kr. for ikke-medlemmer

Spisning: 120 kr. pr. kuvert. Maden leveres af Bagsværd Slagteren

Tilmelding: www.gladsaxejazzklub.dk

Hvis du har spørgsmål til billetkøb, så ring gerne til:
Jan Engblom: 28 40 37 15 eller Henning Tranberg: 44 44 16 91