Repair Café – Gladsaxe

Giv dine gamle ting nyt liv – Repair Café er kommet for at blive

Vi kan nemlig ikke blive ved med at bruge og smide væk. Heldigvis er der mange, som gerne vil give deres tøj, cykel og elektronik længere levetid. Problemet er bare, at mange ikke har evnerne. Eller måske har de evnerne, men hverken værktøjet eller lokalet. Alt dette skal et nyt initiativ ændre på.

I efteråret 2019 åbnede den nye og lokalforankret, non-profit reparationscafé, Repair Café – Gladsaxe. Caféen holder åben:

Sidste tirsdag hver måned kl. 16-19

&

Anden lørdag hver måned kl. 10-13

Repair Café – Gladsaxe er en del af det bæredygtigt udviklingskoncept Repair Café Danmark, hvor frivillige ildsjæle hjælper lokale borgere med at reparere defekte genstande. Idéen er at påvirke gladsaxeborgernes tankegang om cirkulær økonomi ved at vise dem, at det er muligt at reparere ting, frem for bare at kassere og købe nyt. Repair Café konceptet skiver sig således direkte ind i kommunens strategi, Bæredygtig vækst og velfærd (2018-2022) og visionerne om økonomisk, social og miljømæssig langtidssigtet bæredygtighed. Reparationscafeerne bakkes også fornemt op af Grønt Råd i Gladsaxe.  

Projektet er skabt i samarbejde mellem Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus og Gladsaxe Bibliotekerne. Reparationscaféen er fysisk placeret i Telefonfabrikken og mere mere end 20 frivillige har meldt sig for på den ene eller den anden måde at være med til at drive projektet.

Repair Café fokuserer på bæredygtighed og på at gøre en forskel i det store verdensbillede ved at hjælpe hinanden lokalt.

Læs mere om Repair Café – Danmark her eller find det næste arrangement her