Oprettelse i Digitalstyrelsen på vej
Tilgængelighedserklæring
GLADSAXE KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.telefonfabrikken.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.
Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.gladsaxe.dk/bibliotek?
Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).
Du kan kontakte GLADSAXE KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.gladsaxe.dk/bibliotek
- E-mail: siswol@gladsaxe.dk
- Telefon: 24 87 40 52 I 39 54 20 30
Overholdelsesstatus
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:
- Webstedet overholder standarden fuldt ud
- Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
- Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)
Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).
Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:
- Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
- Vurdering er foretaget af ekstern part
- Det offentlige organ har anvendt anden metode.
Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part. Vi har brugt Google Chrome plugin: WAVE Evaluation Tool til at teste siden med. Dette plugin er udviklet af WebAIM – Center for Persons with Disabilities. https://webaim.org/
Evalueringsrapporter
Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.
Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter
Ikketilgængeligt indhold
Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.
Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:
- ikke overholder webtilgængelighedsloven.
- ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
- ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.
Overholder ikke webtilgængelighedsloven
- CMS
Sitet er baseret på WordPress og en række plugins. Fejl og mangler i plugins vedrørende webtilgængelighed i forhold til eksempelvis struktur, billedvisning og opmærkning kan ikke udbedres lokalt. Der kan derfor være elementer på sitet, der ikke overholder gældende krav, og som vi desværre ikke selv kan afhjælpe. Der er links som er skjulte der mangler tekster eller som er redundante (WCAG 2.4.4 ”Succeskriterium 2.4.4 Formål med links”) Inputfelter og knapper (WCAG 2.4.6 “Overskrifter og etiketter” )Tastatur (WCAG 2.1.1 “Tastatur”) Der er funktioner, der ikke kan betjenes fuldt ud via tastatur. Fokusrækkefølge (WCAG 2.4.3 “Fokusrækkefølge”). Der er eksempler på, at fokuserbare komponenter ikke opnår fokus i en rækkefølge, der bevarer meningen eller betjeningsmulighederne. Billeder(WCAG 1.1.1 “Ikke-tekstbaseret indhold”) Der er eksempler på, at dekorative billeder ikke er skjult for skærmlæsere (tom alt-tag mangler). Endvidere mangler der beskrivende tekster til billeder, der indsættes i indholdsfelter.
Uforholdsmæssig stor byrde
- Linkede billeder
Linkede billeder (WCAG 2.4.4 “Formål med links”) Der er eksempler på, at billeder ikke har en beskrivende linktekst, fx. oversigten over biblioteker.
Ikke omfattet af loven
- Intet
Intet
Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.
Det offentlige organs beskrivelse:
Vi har iværksat initiativer for at sikre webtilgængeligheden på webstedet. De konkrete tekniske fejl og mangler, som er blevet identificeret i undersøgelserne af webtilgængeligheden, er gennemgået og udbedres, såfremt der ikke er tale om uforholdsmæssig stor byrde. For at opretholde et højt niveau af tilgængelighed er vi opmærksomme på kravene i forbindelse med oprettelse af nyt indhold.
Håndhævelse af webtilgængelighedsloven
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.
Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring. Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen
Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 28. september 2020
Erklæringen blev senest revideret den 29. september 2020 –